Burn-out en haptotherapie

Veel mensen komen bij een haptotherapeut met klachten van overbelasting of een burn-out. Je bent moe, over-emotioneel, prikkelbaar, slaapt slecht, en je kunt je niet goed concentreren.  Je bent al ziek thuis of je dreigt uit te vallen. Kortom, een gebrek aan balans tussen belasting en belastbaarheid.

"Ik hoop dat mensen op tijd bij mij in de praktijk zijn"Bij de haptotherapeut gaat het erom om weer te leren voelen en ervaren waar je grenzen liggen. De een moet leren om daar zo af en toe overheen te gaan en niet meteen in paniek te raken, de ander juist om daar niet te vaak overheen te gaan en in elk geval ook hersteltijd in te plannen.  Wij doen dat niet alleen in gesprek, maar laten jou ook aan den lijve ervaren hoe jij omgaat met stress. Verstrak je meteen of ga je teveel met de ander mee? En hoe kan je op een flexibele manier met de druk van alledag omgaan. Compassie met je eigen feilbaarheid en beperkingen hoort daar ook bij.
Humor helpt ook. Lach eens om jezelf, dat relativeert!

Wat ik altijd hoop is dat mensen op tijd bij mij in de praktijk komen en niet pas als ze totaal uitgeput zijn.