Therapie bij misbruik en mishandeling – #metoo

Wat jammer dat de #metoo hype zich vooral op sociale media voltrekt. Facebook en Instagram zijn niet de plaats om misbruik te bespreken!  #metoo, misbruik en mishandeling

Een goede begeleiding door een haptotherapeut kan helpen.

Natuurlijk weet ik als therapeut dat misbruik vaker voorkomt dan menigeen denkt; hoe pijnlijk het is en vooral:  hoe lang misbruik doorwerkt in iemands leven! Wat daarbij ook een rol speelt is het grote zwijgen rondom misbruik. Vaak praten slachtoffers er niet over, ook omdat de dader dat vaak zo arrangeert. Niemand gelooft jou! Jij mag en kunt er niet over praten! Als het slachtoffer er uiteindelijk toch over praat blijkt dat vaak nog zo te werken ook. Mensen willen het niet horen en kunnen het niet geloven. Dit hele systeem maakt de beschadiging alleen maar erger.

Therapie helpt

Gelukkig weet ik ook dat veel slachtoffers van misbruik en mishandeling  uiteindelijk een goed leven kunnen hebben. Een goede begeleiding door een haptotherapeut kan daarbij helpen. Wij gebruiken als haptotherapeuten in ons aanbod niet alleen gesprekstherapie, maar kunnen cliënten aan den lijve laten ervaren hoe contact met een ander mens ook veilig en bevestigend kan zijn. Daardoor kan het leven weer veiliger en goed aanvoelen.