Relatietherapie Deventer

Bent u op zoek naar relatietherapie in de omgeving van Deventer? Dan is haptonomische relatietherapie een goede keuze. Henriette Zengers is relatietherapeut op haptonomische basis.

Soms loopt een relatie of huwelijk vast en denk je niet verder te kunnen met elkaar. Je hebt het idee dat je partner je niet begrijpt en je bent daar boos en verdrietig over. Of je voelt je onder- of overvraagt door je partner op relationeel of seksueel gebied. Eigenlijk willen jullie graag verder met elkaar maar dan wel zonder relatieproblemen of huwelijksproblemen. Zelf komen jullie daar niet meer uit omdat je elkaar niet verstaat.  Als je relatie onder druk staat, zorgt dat voor een heel basaal gevoel van onveiligheid. Dan wordt het lastig om te zeggen wat je echt voelt en nodig hebt en is het veel makkelijker om ongenoegen via een omweg te uiten.

Omdat haptotherapie zich richt op vertrouwen in jezelf als basis voor vertrouwen in de ander, is het een goede vorm van relatietherapie.

 

Hoe ziet haptonomische relatietherapie er uit?

We beginnen met een intakegesprek waarin we samen kijken hoe de problemen in de relatie eruit zien en daarbij kijken we ook hoe de rol van elk is daarin. Soms komt een eigen verhaal daarbij aan de orde als dat belangrijk is. Bij aanmelding zal ik dan ook vragen om van te voren een korte levensbeschrijving naar mij op te sturen. Om je kennis te laten maken met mijn haptotherapeutische werkwijze doen we aan het eind van de intake ook nog een oefening. In de volgende bijeenkomsten zal steeds een deel bestaan uit gesprek en een deel uit een ervaringsoefening die jullie samen doen. Juist daarin komen vaak onderliggende patronen uit de relatie heel helder naar voren.
Het doel van de gesprekken en oefeningen is om een beter zicht te krijgen op jullie relatie en je eigen rol daarin. De bedoeling is dat je voldoende gereedschap krijgt om je relatie speelser, liefdevoller en meer in verbinding te maken.

Samen leven in plaats van samen strijden.