Zwanger zijn doe je samen

Samen bezig zijn met je ongeboren kind.
Ervaren dat het reageert op jou handen.
Dat raakt je.
Samen groei je toe naar de bevalling.
En als het zover is, beval je samen.

Zwangerschap en bevalling zijn grote gebeurtenissen in jullie leven. Er gebeurt van alles in je lijf wat onbekend is. Daarvoor moet je vertrouwd zijn met je eigen lichaam. Dat vertrouwen kun je opbouwen met haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Jij en je partner leren om actief contact te maken met elkaar en het kindje. Het kindje voelt zich welkom, omdat het de nabijheid en aandacht van jullie beiden ervaart. Ook voor de vader/partner is dit contact met het kindje een fantastische ervaring! Jullie krijgen de tijd en de ruimte om te wennen aan het idee dat je ouders wordt!

Bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding wordt de vader/partner actief betrokken in het proces van zwanger zijn. Ook de voorbereiding op de bevalling is belangrijk. Kun je de pijn tijdens de bevalling opvangen? Wat kan je partner doen om jou te steunen en te helpen bij de geboorte van de baby?

Wanneer is haptonomische zwangerschapsbegeleiding geschikt?

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is altijd een goede begeleiding voor een normaal verlopende zwangerschap.

Maar wat als de zwangerschap niet zonder problemen verloopt?. Wat als je eerder een bevalling gehad hebt, die niet goed verlopen is, waardoor je nu erg tegen de bevalling opziet? Als je kindje toen overleden is? Wat als je erg bang bent voor de bevalling omdat je geen idee hebt wat er gaat gebeuren? Of gebeurt er zo veel in je leven dat er te weinig aandacht kan zijn voor de zwangerschap??  Of is er sprake van rouw? Ook dan is deze vorm van begeleiding erg geschikt. Je bent met zijn tweeën bij een begeleider die therapeutisch geschoold is en ervaren is in het begeleiden van mensen.

Juist omdat je met zijn tweeën bent, is er tijd en ruimte om stil te staan bij je angst of verdriet en te leren hoe jij en je partner daar het beste mee om kunnen gaan. En je leert om te gaan met de stress van de bevalling en te bevallen op een manier die past bij jou en je partner.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding bestaat uit 5 sessies voor de bevalling en 1 sessie na de bevalling. We starten rond de twintigste week, wanneer je al duidelijk beweging voelt. Als er sprake is van problematiek of wanneer je enorm opziet tegen de bevalling kom dan zo snel mogelijk. Liefst al rond de 12e week.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is bedoeld voor individuele stellen, waardoor er alle rust en aandacht is. Het tarief is € 90,- per sessie.

Nog meer weten?: www.metgevoelbevaltbeter.nl